Pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, hyperpigmentatie, platte ophopingen van pigment-houdende huidcellen (= melanocyten), die overal op het lichaam kunnen voorkomen. Gewone moedervlekken zijn meestal kleiner zijn dan 1,2 cm in doorsnede. Ze ontstaan meestal op jonge leeftijd, maar kunnen ook later ontstaan. Pigmentvlekken zoals moedervlekken, sproeten, ouderdomsvlekken komen op bijna elk lichaam wel voor, bij de een wat meer dan de ander en zijn over het algemeen geheel onschuldig. De huid maakt ook pigment aan zodra deze wordt blootgesteld aan de zon. De pigmentcellen dienen ervoor om de huid te beschermen tegen de kwalijke invloed van de zon in de vorm van UV-stralen. Niet altijd wordt men mooi bruin van de zon maar ontstaan er onregelmatige bruine of gelige vlekken die nogal opvallend kunnen zijn. Bepaalde pigmentvlekken, moedervlekken, sproeten kunnen reeds vanaf de geboorte aanwezig zijn, zoals wijnvlekken, maar ook op latere leeftijd ontstaan door een verstoring in het pigment.

Yellow PeelBehandeling
Wanneer men komt voor een consult wordt er bekeken wat voor een soort pigmentstoring het is en in welke diepte hij zich bevindt. Dan wordt er bekeken welke techniek en/of technieken er toegepast worden.

Bij enkele technieken kan na de behandeling de huid wat gevoelig en rood zijn. In het behandelde gebied kan wat zwelling ontstaan, dit trekt meestal na enkele uren weg. Verder kunnen in het behandelde gebied wat korstjes of blaasjes ontstaan, die na enkele dagen verdwijnen. De behandeling veroorzaakt geen littekens. Mochten er na de behandeling eventueel korstjes ontstaan, dan genezen deze zonder littekenvorming mits u niet aan de korstjes krabt. De enige littekens die kunnen ontstaan worden veroorzaakt door krabben aan een korstje. Na de behandeling wordt gestuurd voor verdere thuis behandeling. U kunt de volgende dag gewoon douchen, u moet er echter op letten dat u tijdens het wassen het behandelde gebied niet teveel belast. De meeste pigmentvlekken worden veroorzaakt door blootstelling aan ultraviolet zonlicht, daarom is het noodzakelijk dat u zonnebrandcrème gebruikt met UV-filter.

Wilt u zich door ons laten behandelen tegen uw pigmentvlekken?
Maak dan direct een afspraak met ons voor een eerste consult.

Maak een afspraak voor een consult