Een volle huid met mooie strakke contouren!

Wat is het?

Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van de huid, dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt, d.m.v. verschillende massage technieken met de handen.

Deze technieken kunnen variëren van lichte aanrakingen (oppervlakkige strijkingen) tot het rollen van de huid. Door deze massagegreep wordt de huid en het bindweefsel gestimuleerd. Daardoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert de staat van het bindweefsel. Op deze manier kunnen zogenaamde ‘verklevingen’ verminderen.

De huidstructuur veranderd door o.a. veroudering van de huid, zonschade, trauma, medicatie. D.m.v. de bindweefselmassage toe te passen wordt de doorbloeding gestimuleerd, er komt meer zuurstof in de huid en hoe beter het zuurstof is hoe beter de cel kwaliteit. De celvernieuwing wordt geactiveerd en een betere huidteint volgt.

Wat gebeurd er in de huid?

Collageen is een zeer belangrijk onderdeel van het bindweefsel, 70% hoofdbestanddeel van de huid. Collageen is verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Tijdens het vernieuwingsproces van de huid wordt op jonge leeftijd voldoende collageen gemaakt om de huid jong (stevig en soepel) te houden. Na het 25e levensjaar neemt de productie van collageen gestaag af, hierdoor veroudert de huid en ontstaan rimpels, de huid wordt slapper en effecten van buiten af hebben een grotere invloed op de huid. Door de bindweefselmassage worden cellen gestimuleerd om hyaluronzuur vrij te laten komen en gaat zich binden met het collageen. Collageen is een eiwit dat goed water laat binden, zorgt daar door voor meer stevigheid. Collageen maken we onze hele leven aan, wanneer we ouder worden gaat het langzamer.

Diepte van de bindweefselmassage

De bindweefselmassage technieken worden diep, middeldiep en oppervlakkig uitgevoerd naar gelang wat nodig is om een conditie te kunnen verbeteren en om zo het resultaat te behalen. Bij huidverjonging is het noodzakelijk om op volume te werken en zullen de grepen minder intens zijn dan bij lifting van de huid. Door de intense knedingen wordt het bindweefsel aangemaakt en zorgt voor versteviging en celvernieuwing. Hierdoor verminderen rimpels, kraaienpootjes en littekens. Hoe beter de conditie van de huid hoe beter de weerstand van de huid.

Er zijn meerdere behandelingen nodig om de doelstelling te verwezenlijken. Een kuur van 1 tot 2 behandelingen per week afhankelijk van de doelstelling en de behandelindicatie. 10 tot 12 behandelingen voor een optimaal resultaat en onderhoud.

Bij wie kan een bindweefselmassage toe gepast worden?

Indicaties voor  bindweefselmassage:

–        Rosacea

–        Littekens

–        Afwijkingen in talgafscheiding

–        Sebostase  huid (droge huid / geringe talgproductie)

–        Seborrhoe huid (vette huid / overproductie van talg)

–        Acne huid

–        Teleangiëctasieën (blijvende verwijding van oppervlakkigen haarvaten).

–        Congestieve huid (rode gestuwde huid)

–        Degeneratie van de huid (teruggang in conditie en fucntie van weefsels)

–        Atrofische huid (verschrompeling van de huid door celvermindering)

–        Rimpels en plooien

–        Striae

–        Voorbehandeling van cosmetische chirurgische ingrepen en om de huid in een goede   conditie te houden na een cosmetische ingreep.

 

Contra indicatie (een indicatie waarbij geen bindweefsel massage mag worden uitgevoerd).

–        Koorts

–        Hemofilie

–        Kwaadaardige tumoren

–        Defecte huid

 

Specifieke medicatie

–  Bloedverdunners (de bindweefselmassage wordt zeer mild uitgevoerd)

–  Middelen die corticosteroïden bevatten.