Revive

Kan worden toegepast voor huidverjonging of in combinatie met Omnilux Blue voor effectieve behandeling van acne of in combinatie met Omnilux Plus voor huidverjonging en wondheling.

Omnilux reviveTM  , emissie bij 633nm, heeft bewezen cellen te stimuleren die zorgen voor weefselherstel en regeneratie. OmniluxTM systemen waarborgen dat de juiste dosis aan het weefsel wordt gegeven, dat altijd de juiste golflengte van het licht wordt gebruikt om de betreffende cellen te activeren en dat altijd de juiste intensiteit ( mW/cm²) wordt gebruikt.

Veroudering van de huid is het gevolg van complexe biologische processen maar kan worden onderverdeeld in twee hoofdoorzaken nl: chronologische veroudering – het effect dat het verloop van tijd heeft op ons lichaam en veroudering door de negatieve bijwerking van schadelijk zonlicht – het zgn. photo-ageing.

Naarmate men ouder wordt verminderd de aanmaak van collageen, het eiwit dat als hoofdbestanddeel zorgt voor ondersteuning van de huid. De huid wordt minder flexibel, droger en dunner en omdat de lichaamseigen regeneratieprocessen afnemen wordt minder vocht vastgehouden.

Deze effecten worden versneld door schadelijk UVA- en UVB straling in het zonlicht. Deze straling beschadigt de huid door stimulatie van enzymen die de aanmaak van nieuw collageen tegengaan. Het gaat er dus om de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren!

Omnilux Revive is een 100% natuurlijke methode om de huid jonger te maken door middel van zuiver rood licht. Het licht activeert de natuurlijke lichaamsprocessen om de huidveroudering tegen te gaan en de werking van de huidverouderingsproducten te verlengen.

 

Omnilux Blue

Omnilux Blue - Beauty Studio Victoria
Omnilux blueTM is de krachtigste blauw lichtbron om deze photosensitiser te activeren, resulterend in de productie van singlet oxygen met als gevolg het uitroeien van de P.acnes bacterie.

Acne is wereldwijd een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij meer dan 85% van jongeren tot 24 jaar en meer dan 50% van volwassenen vanaf 25 jaar. Acne wordt veelal onderschat maar kan tot op late leeftijd psychische en emotionele schade veroorzaken.

Acne wordt NIET veroorzaakt door vet eten of verkeerde diëten maar vindt zijn oorsprong in talgklieren die overmatig produceren waardoor poriën verstopt raken. Deze verstopte poriën worden vervolgens overmatig bevolkt door normale huidbacteriën en het lichaamseigen afweermechanisme veroorzaakt ontsteking en roodheid die wij associëren met acne.

Hoe werkt Omnilux Blue lichttherapie?
Een van de belangrijkste bacteriën die verantwoordelijk is voor de ontsteking en roodheid is de zgn. Propionibacterium acnes, kortweg P.acnes. Deze bacterie produceert natuurlijke chemicaliën, zgn. porphyrines die gevoelig zijn voor licht met bepaalde golflengtes.

Indien belicht met de juiste golflengte, dosis, en intensiteit vindt een reactie plaats waarbij de porphyrines worden geëxciteerd en de bacteriën geneutraliseerd worden.

Omnilux blueTM voldoet aan deze voorwaarden en vernietigd zo de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de roodheid en/of ontsteking van acne.

Verdere verbetering van het resultaat door combinatietherapie met Omnilux reviveTM doordat roodlicht dieper in de huid doordringt en het roodlicht spectrum ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

Waarom kiezen voor Omnilux voor behandeling van acne?
Omnilux is een essentieel middel als onderdeel van het acne behandelarsenaal.

Combinatie  fototherapie richt zich op de anti-bacteriologische- en ontstekingsremmende eigenschappen van Omnilux blueTM  en Omnilux reviveTM die beurtelings gegeven worden. Alleen dosering met de juiste golflengte en intensiteit geeft in een juist behandelschema het gewenste resultaat.

Activatie van de fotosensitizer ( porphyrines coproporphyrine III ) leidt tot intracellulaire omzetting van zuurstof in singlet oxygen – met als gevolg vernietiging van de bacterie. Hierdoor reduceert de opeenhoping van bacteriën, wordt overmatige productie van talg teruggebracht tot normale proporties en vermindert de productie van ontsteking bevorderende cytokines.

Voor en na OmniluxTM therapie met enkel blauw licht toont een 89% vermindering van ontstoken laesies, 12 weken na afloop van de behandelsessie.

OmniluxTM combinatie lichttherapie tegen acne
In een recente studie met 16 deelnemers (huidtype I-IV, allen met milde tot matige acne vulgaris of matige tot ernstige cystic acne) warden behandeld met beurtelings Omnilux blueTM en Omnilux reviveTM licht therapie.

De gemiddelde clearance bedroeg 89% 12 weken na afloop van de laatste behandeling.

Voor en na OmniluxTM  combinatietherapie laat uitstekende resultaten zien in reductie van ontstoken en- nodulaire laesies, 12 weken na afloop van de behandelsessie.

 

Omnilux Plus

Omnilux Plus - Beauty Studio Victoria
Omnilux plusTM  wordt gebruikt voor skin rejuvenation in combinatie met Omnilux ReviveTM
en voor wondheling. Op deze wijze krijgt het gehele behandeloppervlak de gewenste dosis licht voor een effectieve therapie.

Wat is het:
Omnilux Plus is een zachte, maar krachtige lichttherapie behandeling die een speciaal ontworpen licht gebaseerd op een matrix van Infra Red Light Emitting Diodes (LEDs) worden gebruikt.

Deze niet-invasieve fototherapie behandeling is gebaseerd op athermische energie.

Voor wie is het:
Wondherstel, de huid textuur te verbeteren, en een gezonde, stralende gloed te krijgen. Perfect voor de rijpere huid tekenen van veroudering en o.a. littekens. Een natuurlijke methode van huidverjonging met behulp van de natuurlijke processen in de huid.

“Jongere, meer stralende huid in drie weken (zonder injecties, blauwe plekken of betrokken mes), regeneratie van de huid en diepe aanscherping van de weefsels onder de huid.

Indicatie:

  • Couperose
  • Littekens
  • Acne
  • Huidverjonging
  • Rimpels
  • Rosacea
  • Psoriasis

Psoriasis
Psoriasis Psoriasis is een huidaandoening die zich manifesteert door rode, ruwaanvoelende plekken, bedekt met witte schilfers. In een psoriasisletsel verloopt de celdeling in de groeilaag van de opperhuid vijf- tot achtmaal sneller dan normaal. Het is een chro­nische ziekte waarvan het verloop onvoor­spelbaar is; periodes van verbetering en verslechtering wis­selen elkaar af. Psoriasis is erfelijk in “aanleg” wat betekent dat je met de aanleg geboren wordt, maar dat wil niet zeggen dat je automatisch psoriasis zal ontwikkelen tijdens je leven. Uit­lokkende factoren voor psoria­sis kunnen zijn: kwetsu­ren, ongun­stig klimaat, bepaalde medicij­nen, een infectie, stress… Geschat wordt dat ongeveer 2% van de Nederlandse bevolking aan psoriasis lijdt, dat zijn ongeveer 300 000 mensen. De oorzaak van het ontstaan van psoriasis is tot nu toe maar gedeeltelijk bekend. Zeker is, dat de aanleg tot het krijgen van psoriasis erfelijk is. Of, wanneer, en in welke mate iemand met de erfelijke aanleg de ziekte ook werkelijk krijgt is niet erfelijk bepaald. Zo is het mogelijk, dat geen van beide ouders psoriasis heeft of heeft gehad, terwijl zich de ziekte wel bij hun kind ontwikkelt. Als beide ouders de erfelijke aanleg hebben, zullen 60% tot 70% van de kinderen deze ook hebben. Als één ouder de aanleg heeft, hebben de kinderen 30% kans deze aanleg ook te hebben. Om de ziekte ook werkelijk te krijgen spelen naast de erfelijke aanleg andere, voor een deel nog onbekende, factoren een rol. Deze uitlokkende factoren kunnen velerlei zijn: verwondingen van de huid, drukplekken op de huid, psychische stress, alcohol en medicijnen, infectieziekten, stofwisselingsziekten, hormonale factoren enz.